Bucle lejere cu placa: Tutorial simplu și efectiv!

Coafurile cu bucle lejere au devenit o tendință populară în lumea coafurilor, oferind un aspect romantic, elegant și ușor de purtat. Cu toate acestea, nu este nevoie să cheltuiți ore întregi la salon pentru a obține această coafură frumoasă. Cu ajutorul unei plăci de îndreptat părul (placa de păr), puteți realiza bucle lejere în confortul casei dumneavoastră. Acest tutorial vă va ghida pas cu pas pentru a obține bucle lejere și naturale cu placa de păr.

De Ce Să Alegeți Bucle Lejere Cu Placa de Păr?

Folosirea unei plăci de păr pentru a crea bucle are mai multe avantaje:

  1. Economisirea Timpului: Nu trebuie să faceți o programare la salon sau să petreceți mult timp pentru a obține buclele dorite. Cu placa de păr, puteți realiza coafura în câteva minute.
  2. Economisirea Banilor: Nu mai trebuie să cheltuiți bani pe coafuri profesionale de fiecare dată când doriți bucle. Investiția într-o placă de păr de calitate este adesea o opțiune mai rentabilă pe termen lung.
  3. Versatilitate: Placa de păr poate fi folosită pentru mai multe stiluri de coafură, nu doar pentru bucle, făcând-o un instrument versatil pentru îngrijirea părului.

Pas cu Pas pentru a Obține Bucle Lejere cu Placa de Păr:

Pasul 1: Pregătirea Părului

Asigurați-vă că părul este complet uscat și că ați aplicat un produs de protecție termică pentru a evita deteriorarea părului în timpul utilizării plăcii de păr la temperaturi ridicate.

Pasul 2: Selectați Placa de Păr Potrivită

Alegeți o placă de păr de calitate, cu plăci mai late și o temperatură ajustabilă. Temperatura potrivită depinde de tipul de păr, dar pentru majoritatea oamenilor, 180-200°C este suficient.

Pasul 3: Împărțiți Părul în Secțiuni

Împărțiți părul în secțiuni mai mici pentru a lucra mai eficient. Începeți cu partea de jos a părului și prindeți restul părului într-un elastic sau agrafați-l pentru a-l menține departe.

Pasul 4: Aplicați Placa de Păr

Luați o mică secțiune de păr și introduceți-o între plăcile plăcii de păr aproape de rădăcină. Rotiți placa de păr în jurul acelei secțiuni de păr o dată sau de două ori, în funcție de cât de strânse doriți buclele.

Pasul 5: Trageți Ușor Placa de Păr

Trageți ușor placa de păr în jos pe secțiunea de păr pentru a fixa bucla. Nu este nevoie să trageți foarte tare; părul trebuie să alunece ușor între plăcile plăcii de păr.

Pasul 6: Repetați Procesul

Continuați să luați secțiuni mici de păr și să creați bucle, lucru cât mai uniform posibil. Asigurați-vă că rulați placa de păr în direcții diferite pentru a obține un aspect natural.

Pasul 7: Finalizați Cu Un Fixativ

După ce ați terminat de buclat întregul păr, folosiți un fixativ ușor pentru a fixa buclele și a le menține în loc pe tot parcursul zilei.

Pasul 8: Șoptiți Și Agitați

Pentru a obține buclele lejere și naturale, treceți cu mâna prin păr și agitați-l ușor. Acest lucru va desface buclele și le va face să arate mai lejere și mai naturale.

Pasul 9: Finalizați Cu Un Ser de Strălucire (Opțional)

Dacă doriți un aspect glossy, puteți aplica un ser de strălucire sau ulei pentru păr pentru a adăuga strălucire și finisaj coafurii.

Concluzie:

Crearea buclelor lejere cu placa de păr este un proces simplu și efectiv atunci când urmați acest tutorial pas cu pas. Cu un pic de practică, veți putea crea coafuri frumoase și naturale în câteva minute, economisind timp și bani. Nu uitați să utilizați produse de protecție termică pentru a vă păstra părul sănătos și să ajustați temperatura plăcii de păr în funcție de tipul dumneavoastră de păr. Buclele lejere sunt o coafură elegantă și versatilă pe care o puteți purta cu încredere în diverse ocazii.

Leave a Reply